Колко калории се крият в алкохола? Европейският парламент предлага алкохолните напитки

...
Колко калории се крият в алкохола? Европейският парламент предлага алкохолните напитки
Коментари Харесай

Европа иска етикети с калориите в алкохолните напитки

Колко калории се крият в алкохола?  Европейският парламент предлага алкохолните питиета да се продават със подробни етикети за наличие.

Едно от най-калоричните напитки е сайдерът. В 470 мл от него се съдържат над 210 калории или съвсем цялостен бургер. Пет огромни бири с алкохолност 4% се равняват на количество като за три значителни хранения. Една бутилка бяло вино съдържа калории като от два мазни бургера или няколко понички, съобщи Нова тв.

Затова от сектора сами оферират повече информация. Етикети с тъкмо изложение на калориите върху бутилката и даже потребление на нови технологии за информация онлайн.

За година българите изпиват 63 млн. литра алкохол , а " скриването " на калориите в алкохола е част от рецесията със затлъстяването. Именно по тази причина етикетите на бутилките би трябвало да станат по-подробни.

Някои от най-големите производители на алкохолни питиета към този момент слагат на етикетите информация какъв брой калории съдържа една общоприета напитка, която се сервира. Как ще се изписват калориите обаче към момента не се знае.

Очаква се информацията да бъде и онлайн, като върху бутилките ще има QR код, който ще води до линк със наличието на питиетата.

Производителите на алкохол припомнят, че въпреки и да не пият доста, българите започвали да пият овреме. Затова с изключение на повече информация за качеството, трябвало да се дава и повече информация за виновната консумация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР